Nørderi: Teknologien bag e-cigaretter

Det bliver i stigende grad populært med e-gigaretter. Opbygningen af dem er ret simpel, da de består af et batteri en coils og en væskebeholder, og så naturligvis et mundstykke. Du kan læse mere om teknologien bag en elektronisk cigaret her. Der findes nemlig mange forskellige modeller, som alle kan lidt forskelligt i forhold til hinanden, men grundprincipperne er ens. Du kan prøve dig lidt frem eller spørge andre, der bruger e-cigaretter, hvilke modeller de foretrækker og hvorfor netop den type. Husk på at det for e-cigaretter gælder nogenlunde samme regler, som for almindelige cigaretter. Du må derfor ikke ryge dem på de steder, hvor du ikke må ryge cigaretter.

Mange forskellige smage at vælge mellem

Med e-cigaretter har du et stort udvalg af smage, som du kan vælge mellem. Grundlæggende består væsken af vand, vegetabilsk glycerin (som gør væsken tyktflydende), propylene glycol (der er væskens base. Den er lugtfri, men har smag) og et smagsstof. Derudover kan du få væsker, der indeholder nikotin. Her kan du selv vælge om du vil have nikotin i eller ej. Hvis du foretrækker smagen af tobak, findes der også varianter med tobakssmag, men ellers er der stort set ikke den smag, der ikke findes. En populær er for eksempel dem med æblesmag.

De små batterier i e-cigaretter kan lades op

Selvom der efterhånden er et bred udvalg af forskellige e-cigaretter og forskellige slags batterier i modellerne, så er det fælles for dem, at de kan lades op igen, når de er afladt. Så slipper du for bøvlet med at skulle købe nye batterier, du lader det simpelthen bare op, præcis som du kender det fra din mobiltelefon, bærbare computer osv. Du behøver altså blot en stikkontakt, og så er den e-cigaret hurtigt klar til brug. Batteriet bruges til at coilen kan varme væsken op, så den kan dampe ud.

E-cigaretten er god til rygestop eller hyggerygning

Er du ved at trappe din afhængighed af cigaretter ned, eller vil du blot have mindre nikotin i din cigaret, så er det nemt med e-cigaretter, da du selv kan bestemme mængden af nikotin. Der med kan du lave en langsom gradvis nedtrapning, mens du fortsat får fornemmelsen af at ryge. Efterfølgende kan du bekymringsfrit ryge videre uden nikotin i og dermed uden dårlig samvittighed. Du kan også nyde, at du kan dampe løs, uden at du og alt omkring dig lugter grimt.