Sådan får du bedre wifi derhjemme

Der er nærmest ikke noget værre end at have dårligt wifi derhjemme. Det er irriterende af mange årsager. Det kan for eksempel være, at man arbejder hjemmefra. Så er det altså vigtigt, at forbindelsen ikke går, mens man er midt i et opkald. Det kan også være irriterende, hvis man gamer meget, eller hvis ens streamede film hele tiden stopper for at loade. Dårligt internet kan heldigvis godt fikses. Prøv derfor disse tips, hvis du har dårligt internet derhjemme. 

Hvor står routeren?

Det siger måske sig selv, men hvis man har problemer med sit internet, er det vigtigt at tjekke routeren. Man kan for eksempel tjekke, hvor routeren står henne. Det er nemlig vigtigt, at den står nogenlunde centralt i boligen. Det nytter for eksempel ikke, at den står ude i gangen, hvis stuen eller hjemmekontoret ligger i den modsatte ende af huset. 

Derudover skal den faktisk helst ikke være dækket til. Det kan godt være fristende at stille wifi routeren bagved en reol og nogle bøger, så den ikke kan ses. Det er faktisk en utrolig dårlig idé. Sørg derfor for at routeren står centralt i huset, og der ikke er noget, som dækker den og derved forværrer internettet. 

Tjek din wifi hastighed

Hvis man synes, at man har dårligt internet, er det ofte en god idé at tjekke ens internet hastighed. Så har man nemlig en bedre idé om, hvad det er, som er dårligt eller langsomt. Det betyder også, at man har data, som man kan give videre til ens internet udbyder. 

Det er muligt at tjekke ens hastighed online. Bare søg på internet hastighed test. Testene viser ofte download hastigheden og upload hastigheden. Hvis testen siger, at wifi hastigheden er god, er det noget andet, som forårsager problemet.

Anskaf dig en wifi extender

Hvis man allerede har prøvet at fikse ens dårlige internet uden held, kan det værre, at man er nødt til at købe en wifi extender. Nogle boliger er simpelthen bare for store til, at internettet kan nå rundt i hele boligen. Det kan hjælpe at stille routeren centralt, men det er ikke altid nok. 

En wi-fi extender er en slags forstærker. Hvis ens internet har svært ved at nå op på 2. sal, kan man for eksempel købe en forstærker. Der findes et væld af forskellige wifi extenders, og det kan derfor godt være svært at vælge en. Det kan hjælpe at snakke med en professionel. 

Med en wifi extender vil man forhåbenligt ikke længere opleve, at ens bolig har såkaldte “døde” zoner – altså steder i huset hvor man slet ikke har net. Man vil forhåbenligt heller ikke opleve, at det lagger. Det er som sagt især irriterende, hvis man gamer eller ser serier.