Sådan virker et engangskamera – og derfor bør du anvende det

Dette indhold er sponsoreret

Engangskameraer blev introduceret i 1970’erne og har siden hen fået en stor popularitet, især pga. deres lave pris. I dag findes der utallige forskellige typer og mærker af engangskameraer på markedet, og det er endnu en gang blevet utroligt populært på grund af den store autenticitet. Find et varieret udvalg af engangskameraer her, og mærk nostalgien!

Sådan virker et engangskamera

Et engangskamera er et kamera, der kun kan bruges én gang. Dette skyldes, at filmen inde i kameraet er forseglet, og når man har taget de sidste billeder på filmen, så kan man ikke åbne kameraet op for at tage flere billeder. Når filmen er færdig med at blive optaget, skal billeder fremkaldes.

Engangskameraer findes typisk i størrelser fra 27 til 36 billeder, og de fleste engangskameraer har en fast blænde på f/9 eller f/11. Dette betyder dog ikke, at alle engangskameraer er ens. Der findes nemlig også et par udgaver med zoomobjektiv. Disse engangskameraer har typisk en blænde på f/5,6 eller endda f/4.

Fordele ved at bruge et engangskamera

Et engangskamera har mange fordele. Fordelene ved et engangskamera er bl.a., at det er nemt at bruge, billigt i anskaffelse og ikke mindst autentisk.

Med et engangskamera slipper man desuden for at skulle tænke på batterier eller andre tekniske detaljer; man skal blot dreje en skive og trykke på udløseren. Det er særligt denne simpelthed, der gør et engangskamera velegnet til brug i forbindelse med fester eller andre sociale arrangementer, hvor man ikke ønsker at stå og rode med avancerede kamerafunktioner.

Tips til når du anvender et engangskamera

Engangskameraet er altså et simpelt kamera, som ikke har store tekniske udfordringer. For de erfarne fotografer vil det føles som om, der ikke er nok muligheder for at tage et godt billede – og det er bestemt en del af charmen – men med de rette tips, kan man også skabe nogle super fede billeder. Her får du nogle tips til, hvordan du kan få det bedste ud af dit engangskamera.

  1. Sørg for at have godt lys: Dette gælder især for analoge kameraer, da de ofte har problemer med at fange lyset på samme måde som digitale kameraer. Sørg derfor for at have masser af lys om dig, enten ved at tage billederne udenfor i solen eller ved at bruge flash.
  2. Hold stille: Når du tager et billede med et engangskamera, så skal du huske at stå helt stille. Ellers kan det ske, at billedet bliver uskarpt eller rystet.
  3. Brug zoomfunktionen med forsigtighed: Nogle engangskameraer har en zoomfunktion, men denne skal du bruge med forsigtighed. Hvis du zoomer for meget ind på et objekt, så kan det ske, at billedet bliver sløret eller uskarpt.