Teknologi versus analogt liv

Alle fortjener at sove godt om natten

Vi har et ansvar alle sammen. Hvis vi tager det ansvar på os vil vi også kunne sove bedre om natten. Truslen om klimakatastrofer er noget vi må tage alvorligt.

Min gode veninde, Anna, anbefalede mig at finde mig noget miljøvenligt bambus sengetøj, og efter at have hørt på hendes varme anbefalinger i et godt stykke tid blev jeg overbevist. Jeg fandt det inde på denne hjemmeside, som har mange miljøvenlige produkter, man kan vælge imellem. Nu er mine nætter så søde. Jeg vågner ikke længere badet i sved, fordi bambus sengetøj netop er svedabsorberende og temperaturregulerende, så det er virkelig dejligt. I kan tro at jeg nyder det. Det er et stort fremskridt for mig, for jeg har virkelig haft mange dårlige og søvnløse nætter. Det er så forfærdeligt ikke at kunne sove.

En søvn-app

Udover mit gode bambus sengetøj, så har det teknologiske fremskridt også hjulpet mig, for jeg har fundet en søvn-app der virkelig hjælper mig. Den går i gang med beroligende tale ved sovetid, og så lokker den mig i seng. Når jeg så ligger der kan jeg ikke andet end at lade øjenlågene glide i, mens den begynder at spille søvndyssende musik med bølger af blød lyd og blide toner. Det er blot en af de mange ting, som vi også skal værne om; det teknologiske fremskridt.

Alle fortjener at have en god dag

Vi er alle lige væsener her på jorden, og de fleste er enige om at menneskeheden er god. Det er os som er årsag til agerbrugsrevolutionen, den industrielle revolution og den digitale revolution. Siden vi var jægere og samlere har vi virkelig gjort mange gode ting, og ikke mindst de teknologiske fremskridt. Vi har opfundet virkelig mange gode ting inden for teknologi, og i dag er det at have en smartphone eller en Iphone en selvfølgelighed.

Teknologien i vores hverdag

Vi betjener os af rigtig mange teknologiske gadgets og hjælpemidler i hverdagen,og man kan næsten sige at vi er afhængige af dem. Det ville i hvert fald være en meget stor omstilling for os, hvis vi pludselig skulle gå over til et mere analogt liv. Der er selvfølgelig en bevægelse på vej mod det mere analoge liv, men vi er der ikke endnu. Vi er stadig meget glade for teknologi, og det forstår jeg virkelig godt.

Hvordan kommer vi videre herfra

Nu er vi glade for teknologi, men har rigtig mange klimaproblemer. Det kan man egentlig ikke klandre det teknologiske fremskridt for. Der er rigtig mange andre årsager til at det er gået som det er gået. Poler der smelter, temperaturstigninger og så videre. Der er rigtig mange ting at bekymre sig om, men der er også mange gode ting, og vi behøver ikke at shame hele den teknologiske industri for alle disse problemer. Vi skal bare tænke os om og gå ind på den grønne omstilling alle sammen.