Derfor er Software as a Service blevet så populært

Er man interesseret i IT og teknologi generelt, så bliver man hele tiden introduceret for nye forkortelser. En man ser rigtig meget er SaaS, og denne står for Software as a Service. Denne teknologi eller dette fænomen har for alvor fået fodfæste i de seneste par år, og det er der mange gode grunde til. Der er selvfølgelig også nogle ulemper, som vi også vil komme ind på i denne artikel.

 

Software as a Service har faktisk eksisteret i rigtig mange år, men det tager selvfølgelig noget tid, før det bliver mainstream, som det efterhånden er blevet i dag. Software as a Service er en billig måde at udvide din virksomheds IT infrastruktur på. I gamle dage skulle man selv købe software og hardware, installere applikationerne, konfigurere applikationerne og ansætte folk til at tage sig af eventuelle spørgsmål og problemer, der måtte opstå. Software as a Service gør, at dette ikke længere er nødvendigt (i samme grad i hvert fald).

 

Nu har vores forklaring af Software as a Service været lidt vag. Hvad er det egentlig? Giv mig noget konkret. Jo, det skal du få. SaaS er en applikation eller et program i skyen, som du kan købe dig adgang til. Hvis vi skal komme med et specifikt eksempel, så er det Adobe med deres Photoshop. Indtil for et par år siden var det muligt at købe Photoshop licenser i fysiske butikker og online. Man kunne så bruge dette program på en enkelt computer. Når Adobe udgav en opdatering til Photoshop i form af en helt ny version, så kunne man vælge, om man ville købe denne version. Ville man ikke det, så kunne man bare lade være og spare de penge.

 

I dag køber man et abonnement hos Adobe, hvor man får adgang til Photoshop. Du kan ikke vælge at køre på en gammel version, som du har betalt for én gang. Nej, du er tvunget til at betale et månedligt abonnement. I princippet giver det dig en række fordele. Du skal ikke længere betale mange penge med det samme, da det er en abonnementsløsning. Du får også altid alle opdateringer – helt gratis. Problemet er bare, du ikke ikke længere har så meget kontrol over det. Derudover kan det være, at de ændrer en ting, som du bruger meget. Så kan du ikke bare vælge en anden version. Som du kan se, så er der en række fordele og ulemper ved dette eksempel.

 

Kigger man derimod på Adobe som virksomhed, så er det meget smart gjort af dem. I stedet for at de får lidt penge ind i kassen, når de udgiver en ny version af noget software, så kan de få penge hver måned. De kan faktisk få endnu flere penge end før, fordi flere folk nu har råd til deres software. Hvis du tror på SaaS og de virksomheder, der arbejder med det, så kunne det være interessant for dig at læse med her, hvor der diskuteres, hvordan man netop investerer i disse typer af virksomheder.