Her er nogle vigtige IT-værktøjer til din virksomhed

IT er blevet en stor del af hverdagen, og det gør sig specielt gældende for virksomheder. Hvis IT ikke blev anvendt i virksomheder, så ville der være mange ting (såsom processer), der lige pludselig blev meget dyrere.

Prøv lige at forestille dig, hvordan det ville være at være iværksætter i dag, hvis man skulle klare alle ting selv. Ikke nok med at IT-værktøjer gør, at man kan udføre tingene hurtigere, så gør de også, at man kan gøre tingene på en nemmere måde.

 

Regnskabsprogrammer

Hvis du læser denne artikel, fordi du er i gang med at undersøge, hvilke IT-værktøjer du bør anvende i din nystartede virksomhed, så er dette punkt meget relevant for dig. I “gamle dage” havde man ikke så gode regnskabsprogrammer tilgængelige, som man har i dag. Tidligere skulle du have styr på regler, principper og meget andet. I dag ser det anderledes ud.

I dag kan nærmest alle lave regnskab, fordi det er blevet så nemt takket være avancerede regnskabsprogrammer. Det bedste ved det hele er, at du kan få et gratis regnskabsprogram til ApS, hvis det er den type af virksomhed, du vil starte. Når du skal bogføre ting, så vil visse programmer automatisk foreslå, hvordan det skal bogføres. Er dette ikke nok, så er der oftest en live support, som du kan kontakte i forbindelse med bogføring. Mange programmer har også en database fyldt med artikler, hvor du kan læse uddybende forklaringer om de forskellige regnskabsposter og posteringer.

 

Produktivitetsværktøjer

Ordet produktivitetsværktøjer lyder som et meget fancy ord, men det omfatter egentlig bare programmer som Microsoft Office og G Suite. Disse værktøjer gør hverdagen nemmere, og man ved først hvor meget man bruger dem, når man ikke har dem. Hvis du nogensinde har formateret din computer, så var noget af det første, der manglede nok en browser eller et af programmerne i Microsoft Office.

Mange virksomheder anvender også Outlook til at sende og modtage emails med. Dette gør det egentlig ikke til et produktivitetsværktøj. Men når man smider kalender, opgaver og møder ind, så begynder det at ligne noget. I dag prøver mange virksomheder også G Suite, som er Googles svar på Microsoft Office. Her er det muligt at få en firmamail i hvad der svarer til Gmail, og mange er meget glade for det.

 

Analytics

Hvis din virksomhed ikke allerede anvender analytics, så skal I starte med at gøre det med det samme. Analytics kan hjælpe jer med at finde ud af mere om jeres kunder og dermed optimere jeres forretning. Det er også muligt at foretage en analyse af det indsamlede data. I gamle dage var det ikke muligt, da teknologien simpelthen ikke eksisterede. I dag eksisterer den, men mange anvender den slet ikke. Hvis man også anvender Facebook, så kan man kombinere det med en Facebook Pixel for at få endnu mere data.