Hvordan kan din kost forbedre dit arbejde?

Krop og sind hænger sammen. Din kost er ret afgørende for hvordan du performer på dit job. Kost og diæt er ganske overset når det kommer til, at optimere sit liv – ikke kun på arbejdet.

Har du nogensinde bemærket, at du er blevet træt når du har spist en pose slik, en snickers, en pose chips eller andet i den kaliber? Hvis svaret er ja, så er du ikke alene. Chips, slik og sukkerholdige drikke øger dit blodsukker og når blodsukkeret falder igen, så vil du opleve intens energimangel.

Det hele hænger sammen – hvis du har et energiniveau der falder, så vil din evne på arbejdspladsen også falde. Der er ingen der kan give sig 100%, hvis de er trætte og egentlig mest har lyst til, at lægge sig til, at sove.

Det er dig der bestemmer

Det er svært at droppe tilsat sukker. I virkeligheden er det tilsat sukker som ofte er problemet. Fødevarer hvor sukker ikke er tilsat, giver dig ikke de store opsving i dit blodsukker. Det skyldes, at der er forskel på glukose og fruktose – dette kan du læse meget mere om på de mange artikeldatabaser der findes om emnet.

Hvis du sidder på kontoret og spiser et par småkager, så vil du opleve store udsving i dit blodsukker og det vil ultimativt præge dit arbejde. Det kan sagtens fungere som en booster, hvor du i de næste 30 minutter arbejder endnu hårdere og hurtigere end du gjorde før, men når blodsukkeret begynder, at falde, så vil dit arbejdsniveau ofte ligger under det du havde før.

Det er helt klart dig der bestemmer. Der er nogle mennesker som kan spise kager og slik hele dagen lang uden, at det påvirker deres rutiner. Men det er muligvis fordi de er vant til det boost de får – og at de opretholder det boost dagen igennem.

Intet er forbudt, men moderation kan øge din arbejdsindsats

Der er ingen der siger, at du ikke skal have lov til, at spise kalorietætte fødevarer – dette er en objektiv artikel der er baseret på historier fra iværksættere der har oplevet et boost i deres motivation efter de har skåret visse madvarer fra.

Sådan kommer du i gang med, at ændre dine vaner

Hvis du føler, at du vil prøve kræfter med, at ændre din kost, så bør du undersøge præcis hvordan du synes din kost skal hænge sammen. Hvad kan du godt lide og hvad har du ikke lyst til, at give slip på? Der er masser af kostplaner og idéer til hvordan du skal leve, men der findes nu altså ikke en kostplan der passer til alle.

Middelhavskosten er én af de bedste diæter der findes. Hvis du sørger for, at indtage den rette mængde kalorier på daglig basis, så kan denne kost med garanti booste dit energiniveau. Middelhavskosten består af fødevarer fra lande som Italien, Grækenland, Spanien samt andre lande omkring middelhavet.

Du bør helt sikkert researche op på hvad du gerne vil spise og researche lidt omkring de fødevarer der giver mest energi. Læs også gerne alle de danske kostråd fra fødevarestyrelsen – og se om du kan implementere disse.

Igen: Alle mennesker er forskellige – men hvis du kan undgå, at sidde på din telefon og spille hjerterfri online hele dagen, så må det næsten være værd, at tage et kig på.

Held og lykke med det.