Keramisk Coating i udvikling

Den ultimate lakbeskyttelse af din bil er en keramisk lakforsegling. Det bliver også typisk kaldet for en nanoforsegling.

Det handler om at din bil behandles med et tyndt flydende produkt, der når det hærder op bliver stenhårdt og lægger en beskyttende barriere på din bils lak, som gør den mere vandafvisende, støvafvisende og resistent over for forskelligt nedfald på lakken.

Det lægges ovenpå for at beskytte den original lak som du har på bilen, som der henover de sidste mange år er blevet professionaliseret, så der ikke længere er et lige så tykt lag lak som tidligere, som gør at du i højere grad skal passe bedre på bilen, da lakfejl ikke kan rettes op, hvis ikke, der er nok lak tilbage på bilen.

Det er ikke:

Et vidundermiddel, der gør at du aldrig nogensinde skal vaske din bil igen, og gør at den “vasker sig selv”. I branchen bliver også lovet “livstidsgaranti”. Hvis du oplever at blive tilbudt livstidsgaranti – så sørg for at få kundereferencer og hvad betingelserne er for den livstidsgaranti. Nogle gange vil det nemlig være at komme ind til et årligt betalt eftersyn, og så er der måske ikke så meget livstid i det, når du skal beregne den samlede pris for din keramiske coating.

Udviklingen i keramisk Coating

Alene gennem de sidste par år har udviklingen i keramiske coating været enorm. Du kan næsten ikke finde et anerkendt bilpleje brand, der ikke har deres egen keramiske coating. Det betyder også at der er stor forskel på produkterne i branchen.

Når det er sagt kommer der også helt nye spillere ind i branchen, som har arbejdet med teknologien i andre brancher, som overføres til bilbranchen.

Derfor er det nu reelt muligt at få “selvhelende” keramiske coatings.

Hvad vil det sige?

Jo – det vil sige at enkelte mærker, når du f.eks. hælder varmt vand ud over vil “selv nivellere”, og det betyder at de ridser som du har påført (hvis det vel at mærke er meget små ridser) vil udjævne sig selv og dermed vil bilen fremstå fuldstændig som var den nypoleret.

Ikke alle kan blive forhandlere

Nogle produkter kan købes som håndkøb, men de bedste produkter kræver som regel en certificering. I branchen er der derfor blevet stiftet keramisk-coating.dk, der udelukkende består af certificerede installatører af keramiske coatings.

Det betyder at de har gennemgået konkret træning i at påføre den keramiske coating, hvad der kan opstå af fejl i forhold til forskellige biler og de kan rådgive dig som slutkunde i, hvordan du skal vedligeholde din keramiske coating. Der er et nemt oversigtskort, så du kan finde en installatør nær dig. På siden finder du også en række guides til hvordan du selv bedst kan passe på din nye keramisk lakforseglet bil.