Sådan kan du sikre dig en bedre tilværelse digitalt

Tryghed og sikkerhed i hverdagen er helt essentielt for en god tilværelse og høj livskvalitet. Og det behøver faktisk slet ikke være så svært at sikre sig en højere grad af tryghed i hverdagen. Der er endda ting, du kan gøre direkte fra computeren. Det behøver slet ikke være kompliceret. Nedenfor finder du et par eksempler på ting, du kan gøre direkte for computeren for at sikre dig en bedre og tryggere hverdag.

Fagforeninger og a-kasser

Noget, der især kan medvirke til en større grad af tryghed i hverdagen, er et medlemskab af en fagforening og en a-kasse. I Danmark har vi en stærk tradition med både fagforeninger og a-kasser og har generelt tradition for, at gode arbejdsforhold på arbejdsmarkedet er en størrelse, der prioriteres. Og det er faktisk i mange tilfælde muligt at tilmelde sig både a-kasse og fagforening online.

En fagforening er kort sagt en forening, du kan melde dig ind i, og som har til formål at hjælpe dig, hvis du komme ud i konflikter eller problemer i forbindelse med ansættelsen på dit job. Når du er medlem, kan du få hjælp til at løse disse konflikter og problemstillinger, og din fagforening kan også støtte dig med juridisk hjælp. Mange danskere prioriterer at være medlem af en fagforening, fordi det giver en tryghed i hverdagen, som er svær at erstatte.

En a-kasses formål er også at give tryghed og at hjælpe dig, hvis du pludselig skulle miste dit job. Når du er medlem af en a-kasse som eksempelvis Akademikernes A-kasse, er du nemlig berettiget til dagpenge, hvis du mister dit job. Er du omvendt ikke medlem af en a-kasse, kan du kun få kontanthjælp, som udbetales af staten. Forskellen på dagpenge- og kontanthjælpssatsen er stor. Derfor prioriterer mange at være medlem af en a-kasse.

Læs op på kørekort regler online

For mange danskere er voksenlivet – eller det begyndende voksenliv – lig med et kørekort. I Danmark kan man påbegynde at tage kørekort, når man er fyldt 16 år og 9 måneder. Men man må først begynde at køre bil uden ledsager som 18-årig. Derfor når mange også at glemme nogle af reglerne igen i løbet af de år, de har kørekort. Der er mange regler, og vælger man at have kørekort, er det naturligvis vigtigt, at man kender kørekort reglerne, ligesom det er essentielt, at man kender de danske  kørekort regler. Mange kan derfor have gavn af at læse op på reglerne. Det kan man nemt gøre online.