Brug internettet smart – del 2: Læs (eller se) guides og lær (alt)

De fleste af os der bruger internettet har gjort det i mange år. Men der er også en god del der er relativ nye på nettet – her er selvfølgelig tale om den hel unge del af befolkningen, samt den ældre del af befolkningen. Denne mini-guide er mest henvendt til sidstnævnte, da børn i dag, der vokser op med en tablet i hånden, mere eller mindre automatisk vil komme til at lære alt om internettet og de smarteste måder at bruge det på – hvorimod det kan være en udfordring for de ældre – hvilket er helt forståeligt, da det jo er teknologi som har bevæget sig vanvittig hurtigt og er en kolonorm omvæltning de har været igennem i deres levetid.

I denne mini artikel serie vil vi derfor komme med korte og simple guides, til hvordan man kan bruge de smarte dele af internettet, som kan gøre en stor forskel i de flestes hverdag. I denne artikel dykker vi ned i de gode muligheder der er for at lære alt hvad der læres kan, i denne verden. Blot ved at søge på internettet og se en video eller læse en artikel.

Ja, det er faktisk næsten så nemt som det lyder. Fordi hvor man i gamle dage skulle kende en der f.eks. vidste hvordan man skiftede tændrøret på sin gamle Skoda, hvis man ville slippe for at gå den dyre vej til mekanikeren, så kan man i dag på få minutter få en guide frem præcis hvordan man skifter en hvilken som helst dims på sin bil – ovenikøbet kan man ofte se en video hvor det bliver vist også. Så har man hænderne skruet rigtigt på kan der spares mange penge. Der er lidt 2 forskellige måneder man kan gribe dette an på, den første er ved at gå til google.dk eller youtube.com og lave en meget konkret søgning – mangler man gode resultater når man søger på dansk, så kan man altid finde flere ved at søge på engelsk.

En anden metode, som kan virke lidt mere rar og overskuelig er at benyttte en af de mange hjemmesider der specialiserer sig i enkelte områder, f.eks. www.autospecialist.dk til biler. Nu er biler jo blot valgt for eksemplets skyld og man kan altså finde videoer og guides om alt på internettet, blot ved at følge ovenstående fremgangsmetode. Et andet eksempel, som der passer på alle de af os der har have, kunne være at man godt kunne tænke sig at få renset sine fliser i haven. Så er det bare på youtube eller google og søge på fliserens, algerens, eller hvad man kan komme på, også får man helt sikkert et massivt udvalg af videoer og guides. Happy learning. 🙂