Sådan laver du en blog der får følgere

Selvom mine blogs på ingen måde er vildt succesfuld, tænkte jeg det kunne være sjovt alligevel at skrive hvordan jeg har fået læsere på min blog, mest og alt fordi jeg ikke brugte de sociale medier i starten til at få mine første læsere.

Jeg startede med ingen læsere som alle gør, og fortalte kun om min blog til min far og bror, så i starten var det dem som læste med, men meget langsomt fik jeg flere læsere, og i starten kom disse IKKE fra sociale medier, men fra Google fordi jeg gjorde alle min indlæg SEO (Search Engine Optimization) venlige. Det er selvfølgelig værd at huske at man skal starte fra starten af, dvs. med at lave ordentlig blogindlæg, som folk synes er gode – og som giver dem noget værdi. Mangler du inspiration er der massere af andre bloggere derude at følge. For tiden kan jeg f.eks. rigtig godt lide at følge Kiinus.

SEO – Seach Engine Optimization

Hvordan kan man få læsere den vej igennem, tænker du måske? Jo, jo bedre en SEO jo højere på kommer du i Google’s system, så hvis nogen søger på noget du har skrevet om, vil du ligge højere på Google end hvis du ikke brugte de forskellige ting der gør dit indlæg bliver SEO venlig.

Jeg kan godt lide at være teknisk, men heller ikke ud i det helt nørdede, så istedet for manuelt at finde ud af hvad jeg kunne gøre for at gøre mine indlæg SEO venlige, downloadede jeg et plugin som hedder Yoast. Dette plugin gør du får et lille program som vil være placeret under dit blogindlæg når du redigere det:

I disse felter skal du udfylde dit søgeord (det dit indlæg handler om, i dette tilfælde vil mit være SEO). Jo flere gange du nævner dit søgeord jo bedre! Herefter skal du tilføje en Meta beskrivelse, det er feltet hvor du skriver de vigtigste pointer fra dit indlæg, da dette er den beskrive du ser på Google.

Herefter skal du gemme dit blogindlæg, og så vil du kunne se hvor SEO venligt dit indlæg er, ved at trykke ‘Side Analyse’:

Jo flere grønne jo bedre, og de røde kan man se om man kan gøre noget ved, så ens indlæg bliver mere SEO optimeret. I mit tilfælde siger den jeg mangler billeder, fordi dette indlæg ikke er færdigt, har jeg ikke tilføjet billeder, så det vil der komme inden indlægget er færdigt. Vil du have lidt hjælp til SEO’en, eller nogle af de mange andre muligheder der ligger indenfor online marketing, så kan jeg anbefale dig at se mere på mrv.dk.

SEO – Gode tips og tricks

Jeg vil give dit nogle gode tips og tricks som altid er godt at huske når du blogger!

  1. Brug dit søgeord så ofte som muligt i dit indlæg
  2. Tilføj billeder
  3. Lav et godt og langt indlæg. Google kan godt lide lange tekster. 
  4. Lav en fængende overskrift som indeholder dit søgeord
  5. Tilføj links! Dette optimere også din SEO.