De bedste apps til rejser i udlandet

I dag er det blevet meget let at have en makker med på rejsen – helt uden at have en makker med på rejsen. Den ligger nemlig i lommen på dig, og du anvender den til mange andre ting i løbet af hverdagen. Din smartphone.

 

Uanset om den har iOS eller Android, ligger der et hav af apps, der kan gøre din rejseoplevelse markant bedre. Både til før, under og efter rejsen.

 

Her vil vi gennemgå de vigtigste apps, du kan anvende til at researche, få hjælp på farten eller finde inspiration i den store verden – på din lille telefon.

 

Spar penge på billetterne

 

Før i tiden var det en omfattende opgave at finde de korrekte flybilletter. Det var svært at sammenligne rejsedatoer og blev hurtigt en uoverskuelig opgave. Til dette formål anbefaler vi en app som f.eks. Momondo eller Skyscanner, hvor du let kan indtaste ønsker til lufthavn, rejsedatoer, mellemlandinger, flyselskaber og meget mere. Du får en fleksibel og letlæselig oversigt over, hvornår det måske er bedre at tage afsted, og hvordan du kombinerer flybilletterne på den billigste måde.

 

Mens du er afsted

 

Skal du til et land, hvor det engelske sprog ikke er allerbedst eller ikke anvendes i særlig høj grad, er det et must-have med Google Translate app’en. Den kan du anvende til at tage billeder af tekster, symboler og lignende og få en direkte oversættelse. Det er samtidig også let at anvende app’en til at kommunikere med lokalbefolkningen, da du kan optage og oversætte direkte – begge veje.

 

Valutaomregner er også en god app at have med på turen. Man kan hurtigt miste overblikket over, hvor mange penge, der bliver brugt på en aften, hvis ikke man er den hurtigste til at omregne. Med valutaomregner kan du lynhurtigt indtaste beløbet og få tilsvarende i danske kroner.

 

Tryg på rejsen

 

Tryg har udviklet en app, hvor du kan få hjælp til næsten alt. Lige fra sygdom til kontaktoplysninger på lokale myndigheder.

 

Det er muligt at uploade dine rejsedokumenter, sygesikring, betalingsoplysninger og kontakter i nødstilfælde. Ved at bruge app’en er du et skridt tættere på tryghed, hvis uheldet er ude.

 

Open Table

 

Er du på udkig efter de bedste steder at spise på turen, er Open Table den ideelle app til formålet. Her får du en let og hurtig oversigt over lokale spisemuligheder og bookingmuligheder. Let og hurtigt med anmeldelser fra andre spisende.

 

TripAdvisor

 

TripAdvisor er en mastodont inden for rejser. Forestil dig wikipedia, blot med fokus på turister. Her finder du en oversigt over alt, der findes i nærheden af dig. Du kan bruge app’en til at få inspiration til dagsture, spisemuligheder eller seværdigheder, du måske kan være interesseret i at opleve.

 

Det er ikke alle, der er lige store fans af at skræddersy en tur på baggrund af Tripadvisor – men det er et solidt værktøj, der kan give dig et fænomenalt overblik over det lokale liv.

 

Artiklen er skrevet i samarbejde med RejseGear.dk, der forhandler alt udstyret til din næste ferie – lige fra rejseadapters til kufferter og tasker.