Derfor vælger BR Offset Xerox maskiner

I et trykkeri er det vigtigt at have en stabil produktion. Og en stabil produktion kræver selvsagt stabilt produktionsudstyr. Hos trykkeriet BR Offset i Odense benytter de Xerox maskiner, og jeg har taget en snak med medejer Per Bendiksen om hvorfor.

Primært handler det om at Xerox tilbyder rigtigt gode print. Altså at selve printkvaliteten er enormt god. Maskinerne er ikke de billigste i indkøb, men er enormt driftsikre og relativt billige at printe på. i forhold til alternativer i branchen, så er de blandt de billigere. Så selvom man i nogle tilfælde giver lidt mere for maskinen, så tjener det sig hjem over tid.
Hos BR Offset har de i skrivende stund to produktionsmaskiner fra Xerox. En Versant 180, som er hjertet i produktionen. En 6 meter lang produktionsprinter, med indbygget false og hæfte modul. Noget lidt unikt for denne model er at den har en indbygget 3-kant-skærer, hvilket betyder at den kan tilskære arkene i top og bund, efterfølgende false og hæfte dem, samt trimme den sidste kant. – I alt enkelthed betyder det at man putter ark ind i den ene ende, og ud af den anden kommer færdige kataloger, med sågar squarefold (firkantet “ryg”), og trykt til kant. Derudover er der mulighed for at kører med tykkere gramvægt på dele af kataloget. – Hvis man f.eks. ønsker et tykkere omslag på kataloget/brochuren).

Derudover har de en Altalink, som er en lidt langsommere (og noget mindre) maskine, end Versant’en. Men selvom at den store Versant 180 kan rive 180 ark igennem i minuttet(!), så kan altalinken kører ca. 45 ark i minuttet – og det kan give et fint supplement, hvis der skal køres et meget stort oplag, eller to forskellige printopgaver samtidigt.
På denne måde fungere Altalink’en som en backup såvel som suplement. I tilfælde af at Versant’en er nede, kan Altalink’en tager over på en relativt stor del af produktionen.

Den kan dog ikke helt det samme, og navnligt efterbehandlings udstyret er ikke helt det samme. Derfor er det ikke utænkeligt at der skal en maskine ind “imellem” de to modeller. Det kunne f.eks. være Xerox’s Primelink-modeller, men det er en helt anden snak.
Vil du se mere om BR Offset og hvilke tryksager de tilbyder, så klik her.

Men hvem er Xerox?
Det er faktisk en af verdens største og førende producenter af kopi og trykmaskiner. Faktisk er de i USA så store, at man slet ikke bruger andre ord om print. Man bruger simpelthen Xerox som beskrivelse af print og kopiering “Would you xerox this for me?”. Ligesom man i Danmark siger “At Google” om at søge. Det er imponerende at et brand kan have så stor effekt på et sprog og kultur/vaner.
Det har været sådan i mange år. Selv i tv-serien Venner, snakker de på et tidspunkt om en pige, som arbejder i en kopibutik (dengang de fandtes i stor stil) – og hun omtales ganske enkelt som “The Xerox Girl” – Det er ikke så lidt branding, man som virksomhed får, hvis folk selv i tv-programmer bare omtaler en hel branche / butikstype som ens brand.

I dag er Xerox virkeligt førende inden for især digitale produktionsmaskiner. Men også rotationstryk er de meget populære i.