Sådan kommer du søvnbesvær til livs

Det er enormt frustrerende og hårdt at døje med dårlig søvn. Søvnbesvær rammer utrolig mange mennesker, og det kan være svært at modvirke tendensen. Der findes nemlig utrolig mange tips og tricks, der kan gøre det nemmere at falde i søvn, men meget af det handler i høj grad om, hvordan vi har det i hverdagen. Det kan være svært at bryde med gamle rutiner og dårlige vaner, men det er meget vigtigt at prioritere sin søvn. Ved at gøre netop dette prioriterer man også sig selv og sit helbred, og man kan forvente at få det bedre på en række forskellige områder. Her kan du læse mere om, hvordan du får hjælp til at opnå en bedre søvn.

Skærmtid og søvn

Som bruger af denne hjemmeside interesserer du dig helt sikkert for alt, der har at gøre med IT. Af den grund tilbringer du helt sikkert også en del tid foran skærmen, hvor du suger til dig af nye medietrends, teknologiske udviklinger og nye programmer. Det er dog desværre også netop for meget skærmtid, der kan have en negativ effekt på ens søvn, idet det blå lys gør det svært for os at falde til ro om aftenen. Derfor vil det første råd også være at begrænse sin skærmtid i timerne op mod sengetiden, så ens hjerne og øjne kan slappe af. Til gengæld kan man slappe af med en god bog, skøn musik eller en kop te over en snak med sin familie. Selvom det kan være svært at skulle lægge computeren fra sig, så er det en af de bedste ting, man kan gøre for sin søvn.

Frisk og veludhvilet

Hvis begrænset skærmtid ikke har knækket koden, findes der heldigvis også mange andre gode tips for at modvirke søvnbesvær. Man kan eksperimentere med at gå i bad før sengetid, idet den varme temperatur får kroppen til at slappe af. Også kamillete kan virke meget beroligende på kroppen. Dernæst er det vigtigt at have fat i den rette madras, pude og dyne. Nogle mennesker har svært ved at falde til ro, når de skal sove, og her kan en kugledyne hjælpe en videre. Kugledyner har en vis tyngde, der får kroppen til at falde til ro. Den særlige dyne kan desuden medvirke til, at man mærker sin krop mere og føler sig tryg. Du kan følge linket her og se det store udvalg af kugledyner. Lige meget hvilken metode du vælger at gå med, så handler det i høj grad om at være tålmodig med sig selv og stole på processen. God søvn kommer ikke over nat, men er noget, der skal oparbejdes.