Hvornår er man en teknologinørd, og kan man også være det analogt?

Måske er du en af dem, der i dit stille sind tænker, at du er lidt af en teknologinørd.

For det er bare spændende at sætte sig ind i nye teknologier, og du har da ret godt styr på mange forskellige teknologier og gadgets?

Hvis du føler dig som en teknologinørd, så er du i din gode ret til at hævde det. Der er nemlig ikke noget kodeks for, hvornår man opnår teknologinørdstatus.

Og selvom vores samfund bestandigt udvikler sig teknologisk og nye, spændende teknologier bestandigt udklækkes, så findes der faktisk også en stigende grad af mennesker, der insisterer på det analoge frem for det digitale.

Fiber pigtails – hvad er det?

Hvis du har styr på, hvad fiber pigtails er for noget, så tilhører du nok en gruppe, der har fingrene ret langt nede i teknologidåsen.

Og hvis du bliver meget nysgerrig på, hvad det er for noget, så er det nok heller ikke helt ved siden af at kalde dig for en teknologinørd.

En fiber pigtail er et kabel med et stik i den ene ende og den anden ende kan så tilsluttes kernen af andre kabler ved svejsning.

Så blev du – måske – så meget klogere.

Hvis du derimod i ren forbavselse over, at noget kan være så langt fra noget, du forstår dig på, alligevel læser dette, så er du måske en af dem, der insisterer på det analoge frem for det digitale.

Det analoge vinder frem hos teknologientusiaster og- pessimister

Man kan faktisk godt både have en dumbphone (altså en ikke-smart phone, eksempelvis en Nokia 3310) OG være glad for teknologi.

Ikke sjældent hænger teknologiskepsis nemlig sammen med en interesse i teknologi.

Det kan være at du er en af dem, der stadig insisterer på at bruge din gamle gps frem for Google Maps.

Den slags mennesker er efterhånden mere sjældne men ikke desto mindre, træffer de ofte deres “teknologivalg” meget bevidst, mens mange andre blot gør det, der nu lige virker til at være bedst, og sådan som de andre også gør.

Det analoge står i dag i et nostalgisk skær af noget retro, som giver det et mystisk glimmerdrys. For er der ikke noget med, at vi engang havde mere tid og var mere nærværende i vores ageren i verden? Muligvis.

Ikke desto mindre bruges teknologiskepsis bedst sammen med en interesse i at finde ud af, hvad vi også kan og skal bruge det til. Når nu vi har det.