Internet for de allermindste

Det kan være en jungle som forældre at vejlede børn i, hvordan de skal gebærde sig på internettet. Særligt hvis nysgerrigheden er stor, når de bliver sluppet løs. Der er dog masser af goder for de allermindste, hvis de kan gå online. Det kræver blot, at du finder den rette måde at kontrollere dine børns internetforbrug.

Få kontrol på tablets og telefoner

Mange børn har i dag adgang til en tablet eller computer, hvor de kan spille spil og se film. Med adgang til internettet, kan de dog let støde på uhensigtsmæssige ting, hvis de selv klikker rundt. Hvis du gerne vil undgå, at de støder på eksempelvis vold eller porno, kan det være nødvendigt at begrænse barnets muligheder på internettet. De populære steder såsom YouTube og Google tilbyder derfor forældrekontrol.

Beskyttet søgning og begrænset indhold

Google tilbyder dig som forældre at begrænse søgemaskinens resultater med en ”beskyttet søgning”. Den kan slås til på både telefon, tablet og computer, så der kun kommer børnevenlige ting frem. På samme måde har du på YouTube muligheden for at slå en ”beskyttet tilstand” til. Derudover blokerer YouTube afspilningen af indhold, der er upassende, så der kræves et login. Find flere gode råd til, hvordan du gør forældrelivet lettere på bornetv.dk.

Vis de gode steder og gør det let for barnet

Selvom nysgerrigheden sikkert er stor, så kan du også begrænse ved at vejlede. Vis dit barn de gode hjemmesider, som du ved er børnevenlige, og gør det nemt for barnet selv at finde dem. Installer de apps, som barnet gerne må bruge og gør det overskueligt for dem at finde dem på tablet, computer eller telefon. Man kan med fordel også lade barnet kigge med når man f.eks. selv kigger på fitness videoer, eller andet spændende, som man selv ved er helt OK.