Kontormøbler bliver smartere og smartere

Kontormøbler er blevet fast inventar i mange danskeres hverdag. De fleste arbejdspladser er udstyret med både hæve sænkeborde og gode kontorstole, mens også hjemmekontoret i højere grad præges af smarte kontormøbler. Møblerne er essentielle for at man som bruger føler sig godt tilpas på sin arbejdsplads, og både fysisk og mentalt har overskud på jobbet og i fritiden. Kontormøbler lyder for mange måske som en række kedelige, gammeldags møbler, der ikke har meget spændende over sig, og som har et kedeligt, monotomt look. Heldigvis er virkeligheden en helt anden, og kontormøbler er idag både smarte og flotte at kigge på, samtidig med at de sikrer dig de bedste betingelser som bruger.

Et godt godt eksempel på smarte kontormøbler, er nutidens hæve sænkeborde. Hæve sænkeborde har udviklet sig enormt over de sidste par år, og bærer nu præg af både bæredygtige materialer, genbrug og smarte IT-løsninger, der gør livet lettere for brugeren. For eksempel er de fleste bordplader i dag lavet af genbrugsmaterialer som eksempelvis spån. Bordpladerne har altså højst sandsynligt før været del af måske en seng eller et andet bord på et kontor, og kan altså i dag genbruges som en solid bordplade. Bordpladerne er det bedste eksempel på den grønne omstilling der kendetegner mange møbelproducenter i dag.

Udover bordpladen, har mange hæve sænkebord fået et ordentligt løft i den del der betegnes som hæve sænke-mekanismen. I ‘gamle dage’ var funktionerne blot ‘op’ og ‘ned’ og det var egentlig hvad man havde at gøre godt med. I dag besidder bordene dog en masse andre funktioner og særligt det lille betjeningspanel på undersiden af pladen, rummer masser af smarte funktioner. Mange borde kan således i dag forudindstilles til en række faste indstillinger. Via nummer knapperne på bordet kan bordet derfor lynhurtigt indtage én af disse højder, så du aldrig skal fumle med at finde den helt rigtige indstilling. Denne løsning er desuden særligt smart på arbejdspladser eller hjemmekontorer, hvor flere forskellige personer benytter samme bord i løbet af dagen. I stedet for at kæmpe med at finde den rette højde, hver gang der skiftes bruger, kan man altså blot trykke på den ønskede indstilling, og så klarer bordet resten af arbejdet.

Betjeningspanelet rummer desuden i mange tilfælde et integreret USB stik der tillader tilslutning og opladning af for eksempel tastatur, telefon eller andre redskaber. Denne løsning er særligt smart for brugere der bruger mange redskaber i løbet af arbejdsdagen, som for eksempel mobiltelefon eller anden elektronik der kræver opladning med jævne mellemrum.

Kontormøbler bliver smartere og smartere, og som forbruger er du derfor godt stillet, næsten uanset hvilke produkter du vælger. Du kan finde billige og smarte kontormøbler hos forhandlere over hele landet, og mange af stederne via webshops der leverer direkte fra producent til dig som slutbruger.