Når teknologi kan hjælpe på helbredet

Vi har lavet en løbebånd test som gerne skulle give dig et langt bedre billede af de forskellige modeller som findes på markedet i Danmark, og gøre det lettere for dig, at vælge en model, som matcher helt perfekt til dit behov. Der er mange muligheder, og du skal naturligvis vælge ud fra det behov du har. De mange muligheder du har i forhold til at vælge et løbebånd, skal du sætte op imod det som du skal bruge det til. Derfor er det vigtigt, at du selv laver en lille analyse af, hvad du skal bruge løbebåndet til, og ikke mindst, hvilke muligheder det skal have fremefter.

Et løbebånd som vi kender det i dag, er i princippet et stativ med et gummibånd som du løber på. Båndet kører ved hjælp af strøm, i den hastighed du indstiller den til. Båndet starter med at rulle rundt, og du går eller løber i samme tempo som båndet kører rundt. Det er jo forholdsvis simpelt, men som så meget andet elektronik, så bliver det mere og mere avanceret, og det afspejler sig også på prisen af løbebåndet. Det er her at du skal finde ud af, hvor meget du har brug for af forskellige muligheder, udover det helt almindelige, og så skal du finde ud af hvor meget du vil træne, enten hver dag, eller nogle gange om ugen, eller noget helt andet. Jo mere du skal træne, jo bedre kvalitet skal løbebåndet have, og det koster normalt lidt mere.

Er du nybegynder, og aldrig har trænet på et løbebånd før, så vil det selvfølgelig tage lidt tid, til du bliver dus med en ny maskine. Hvis ikke du ved så meget om løb og løbebånd, så skal du nok ikke starte med det helt vilde udstyr, for mange af de mindre modeller har det der skal til, så du sagtens kan træne i mange år, og stadig øge dit træningsniveau løbende. Der kan være flere grunde til, at du vælger at investere i et løbebånd til hjemmet, og det kan være lige fra, at du ikke har lyst til at løbe udendørs, ikke har lyst til at træne sammen med andre, eller du gerne vil supplere anden træning med løb hjemme i stuen. Mange starter også op på et løbebånd for derefter, at tage ud på løbestier eller andet senere hen. 

I vores løbebånd test har vi samlet en række super gode løsninger som spænder ret vidt. Her er rigtig gode begynder løbebånd, og så de helt vildt avancerede modeller, som mange professionelle sportsfolk bruger. det er din helt egen vurdering, hvad du har behov for, men lad os råde dig i den retning, at det er smart, at være på forkant med tingene, og at du derfor som minimum skal vælge en løsning, hvor du kan øge dit træningsniveau over tid. Der skal altså være mulighed for at indstille dit nye løbebånd i sværhedsgrad, så du kan udvikle din træning. Alle vores løbebånd kan anbefales, men du skal finde din egen favorit, som kan hjælpe dig med din træning i mange år frem.