Sådan reparerer du Windows

Herunder får du information om hvordan du kan reparere dit Windows styresystem, hvis der er gået noget galt. Du mister ikke dine programmer eller de dokumenter du selv har lavet.Du burde heller ikke miste din mails eller dine konti, men det var nok en god idé alligevel at tage en backup af disse filer. Jeg har skrevet lidt om hvordan du gør det i Outlook Express Klik her.

 1. Det første du skal gøre er at boote op på din Windows XP cd.
  Det er vigtigt at din bios står til at være first bootdevice cdrom. Hvis du ikke kan boote på din XP cd, så skal du når du starter din computer, trykke på del tasten, for at kommer i bios og ændre det.
 2. Når bios er ændret genstartes din maskine, med din XP cd i drevet.
 3. Tryk på I Agree/Godkende Licens’ (F8)
 4. Det lyder underligt, det ved jeg godt, men spring det første tilbud om repair i Consolemode, over, og fortsæt din installation (nyinstallation). Det er på en måde en nyinstallation du skal i gang med, men vi skal senere i forløbet ændre det til en repair.
 5. Du skal nu vælge hvilket drev din nye installation skal ligge på. Her er det absolut nødvendigt, at du vælger det drev, hvorpå dit Windows XP allerede ligger på. Det er som regel C drevet, med mindre du kører med dual boot (flere forskellige styresystemer på samme maskine).
 6. Du får nu at vide, at der allerede ligger et styresystem på dette drev, og du får så tilbuddet om du vil slette drevet (Tast L), eller om du vil lave en repair (Tast R). Du skal nu trykke på R.
 7. Der sker nu det, at Windows XP laver en helt ny installation, men samtidig med at du får denne nye installation, bevarer du alle dine programmer, alle dine indstillinger samt dit skrivebord intakt. Alle fejl og eller mangler, skulle efter denne repair meget gerne være en sagablot.
 8. Du skal huske at have din Cd-licens parat. Du skal bruge den, da det er en helt ny installation. Det gælder også, at du under installationen, skal sætte det hele op igen, såsom netværk, tastatur, skærm mm.
 9. Meget vigtigt at vide, når det er en ny installation, så mangler ServicePack1 til både Windows og Explorer. Du skal sørge for at have brændt det ned på en Cd, så du inden du går på Nettet med din “nye” installation, får ServicePack installeret.

Her kan du hente og gemme Sp1, du skal huske at vælge sprog:
www.microsoft.com/windowsxp/pro/downloads/servicepacks/sp1/sp1lang.asp

Du kan også downloade det her, så skal du lige huske at du både skal vælge Sp1 til Windows samt Sp1 til Internet Explorer, også her skal du huske at vælge sprog.


Her er et link til nogle vigtige kritiske updates, som er kommer efter SP1 samlet i en pakke på ca. 10 mb.(pr. okt. 2003) Gælder for XP og Win2K
www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=D531BF00-D7BE-48E3-ABCC-961602BD72C2&displaylang=da

 

Et godt råd til dig, er at hente alle disse opdateringer, brænde dem ned på en cd, og så installere dem før du går på Nettet med din nye installation. Vil du læse flere gode artikler om PC, så kan jeg anbefale www.bank-simonsen.dk.