Tech-tip: Brug miljørigtige LED spots og spar penge

Belysningen er en kæmpe stor del af dit hjem. Belysningen betyder ikke bare en stor del for dit indeklima, og om du føler dig tilpas i dit hjem. Det betyder også meget for de penge, som du bruger til udgifter på elregningen.

Der er nemlig stor forskel på, hvor meget strøm forskellige pærer bruger og dermed på, hvor mange penge du bruger på dem. Læs med her og find ud af, hvordan LED pærer både er miljørigtige og hvordan du kan spare penge ved at udskifte dine pærer med LED.

Hvordan er LED mere miljørigtige end andre pærer?

Der er grundlæggende tre grunde til, at LED pærer er mere miljørigtige: Den første grund er, at de bruger mindre strøm. LED pærer bruger faktisk op til 25% mindre strøm end sparepærerne, der ellers er kendt for at være strømbesparende. Dette vil sige at de også udleder mindre CO2, hvilket er godt for miljøet.

Den anden grund er at de holder i længere tid, hvilket vil sige at man ikke spilder så mange ressourcer på at udskifte pærerne ofte. LED pærer holder i gennemsnit mellem 10 og 25 år inden de behøver at blive udskiftet.

Den tredje grund er, at LED pærer ikke indeholder kviksølv. Klassiske pærer indeholder kviksølv, men dette er hverken særligt godt for miljøet, og det er heller ikke særligt sikkert i hjemmet. Det er nemlig farligt at omgås kviksølv, så det kan være farligt hvis en af de klassiske pærer går i stykker. Dette undgår man med LED pærer.

Hvordan sparer man penge?

Man kan spare penge ved at anskaffe sig LED pærer eller LED spots, som bl.a. kan købes ved MrPerfect.

Grundene til dette er to af de samme grunde, som til at LED pærer er miljørigtige. Nemlig at de ikke bruger så meget strøm, og at de holder i længere tid end andre pærer. Grundet at de ikke bruger så meget strøm, mindsker man udgifterne til strømforbruget i hjemmet. Det at de ikke skal skiftes så tit, gør også at man ikke skal ud og bruge penge på nye pærer så tit.

Alt i alt er LED pærer altså investeringen værd.