Brug internettet smart – del 1: Sammenlign lån

De fleste af os der bruger internettet har gjort det i mange år. Men der er også en god del der er relativ nye på nettet – her er selvfølgelig tale om den hel unge del af befolkningen, samt den ældre del af befolkningen. Denne mini-guide er mest henvendt til sidstnævnte, da børn i dag, der vokser op med en tablet i hånden, mere eller mindre automatisk vil komme til at lære alt om internettet og de smarteste måder at bruge det på – hvorimod det kan være en udfordring for de ældre – hvilket er helt forståeligt, da det jo er teknologi som har bevæget sig vanvittig hurtigt og er en kolonorm omvæltning de har været igennem i deres levetid.

I denne mini artikel serie vil vi derfor komme med korte og simple guides, til hvordan man kan bruge de smarte dele af internettet, som kan gøre en stor forskel i de flestes hverdag. I denne artikel dykker vi ned i de gode muligheder der er for nem, hurtig og overskuelig sammenlign af de forskellige muligheder der er for at låne penge, hvad enten det er bolig-, båd-, bil-, sommerhus-, kreditforenings eller forbrugslån.

Mange i den ældre generation sidder i en ejerbolig som er betalt ud og kan derfor få indfriet nogle drømme, ved at tage et lån i boligen – men hvor skal man låne, hvor er det billigst at låne, og endnu vigtigere; hvor skal man ikke? Der findes jo et hav af udbydere af hurtige lån i dag, men med internettet kan man være rigtig godt forberedt inden man evt. kontakter sin egen bank, anden bank, eller helt tredje låneudbyder. (Har man friværdi er et af de helt hurtige lån nok sjældent det bedste, men i sjældnere tilfælde kan det selvfølgelig være nødvendigt/give mening.)

Faktisk er fremgangsmetoden meget simpel; gå på Google.dk og skriv den type af lån du overvejer. F.eks. lån til køb af sommerhus. Herefter kommer der flere prissammenligningshjemmesider op, som giver et rigtig fint overblik over rente og ikke mindst ÅOP. Print så denne oversigt ud og gentag øvelsen 3-5 gange, alt efter hvor meget i dybden du vil gå. Nu har du et overblik over hvilke firmaer der tilbyder lån, samt hvad det koster. Og nu er der noget at gå videre med i banken.

Et andet godt tip er at lave en udførlig mail indeholdende info om det du vil låne penge til, dit budget, samt 3 lønsedler og årsopgørelse fra SKAT. Også sender du den til alle 20 banker der findes i Danmark og kan på den måde nemt sammenligne de tilbud de kommer tilbage med.