Sådan beskytter du din digitale valuta

Den teknologiske udvikling går hele tiden fremad, og man skal være hurtig til at omstille sig. Ellers kan det meget nemt gå galt. Hvis du tjekker din mappe med uønskede mails, så har du med stor sandsynlighed modtaget noget, hvor de skrive noget om kryptovalutaer – højest sandsynligt Bitcoin. Det er oftest, hvad der kaldes for phishing, og det er folk, der er ude efter dine digitale penge. Har du derfor købt Bitcoin eller Dogecoin, så er det dig, de er ude efter. Vi kigger på, hvordan du kan beskytte dig selv, så du ikke mister dine penge.

Det korte og simple svar er, at du skal købe en Ledger Nano S, fordi denne hardware wallet er ekstremt god til dem, der ønsker at beskytte sin kryptovaluta. Den fungerer på den måde, at du skal trykke på en fysisk knap for at få lov til at sende kryptovaluta. I praksis betyder det, at hvis din computer eller telefon er inficeret, hvor du normalt vil have din Bitcoin (eller andet) wallet, så kan de stjæle pengene hurtigt og nemt. Ledger Nano S sætter en stopper for dette. Hackerne kan starte en transaktion, men du skal fysisk bekræfte den på en ekstern enhed, man som udgangspunkt ikke kan hacke. For at du overhovedet får muligheden for at trykke på knappen, skal din Ledger Nano S være tilsluttet din computer. Dette er ekstrem høj sikkerhed til meget få penge.

 

Det er altid bedre at være forberedt, selv om man ikke har mange penge i kryptovaluta liggende. Mange har købt Dogecoin for en del år siden og har efterfølgende mistet det, fordi de ikke har passet godt nok på det ved at have en hardware wallet. Kigger man på kursen på Dogecoin i dag, så kan man konkludere, at de mistede Dogecoins er mange penge værd i dag. Så hvis du har kryptovaluta på nuværende tidspunkt, så er det altid en god idé at købe en Ledger Nano S – specielt når de leverer til Danmark.

 

Vi bør også nævne, at en Ledger Nano S kan bruges til andre ting end bare at opbevare kryptovaluta på. Du har sandsynligvis også en Google konto, og her kan en Ledger hjælpe dig med at forbedre din sikkerhed. Hvis du kun logger ind med adgangskode, så er din sikkerhed ikke særlig god. Adgangskode plus SMS er bedre, men stadigvæk ikke godt nok. Ledger Nano S har en FIDO U2F app, der gør, at du kan bekræfte din identitet over for Google ved at acceptere dit login gennem enheden. For at du kan slå dette til, skal du tilslutte din Ledger Nano S til din computer, skrive pin-koden og være logget ind på Google. Herefter går du ind på indstillinger for login og slår det til. Det er faktisk meget nemt, men de færreste ved, at denne funktionalitet findes.

 

Vi håber, at du har lært noget nyt ved at læse vores artikel om beskyttelse af digitale valutaer. Hvis du vil vide mere om de ovenstående emner, kan du følge de links, vi har indsat.