Stockbilleder har mange anvendelsesmuligheder – især på internettet

Stockbilleder kan bruges i mange forskellige situationer og til mange forskellige formål.

Hvis man fx er blogger, eller hvis har man en hjemmeside enten som privat eller virksomhed, er det meget sandsynligt at man på et eller andet tidspunkt får brug for et eller flere billeder til at lægge op på sin side, som kan understøtte det indhold, der er på den.

Hvad enten det er som blikfang, eller for at udtrykke en gennemgående stil på hjemmesiden, eller noget helt tredje, er der ingen tvivl om at billeder er yderst effektive til at komme igennem med et budskab.

Ligesom den velkendte talemåde, der siger at et billede fortæller mere end tusind ord.

Pas på med at bruge tilfældige billeder fra internettet

Det kan virke oplagt at søge på internettet på de emner, man skal bruge et billede til, og så vælge ét af de mange billeder, der dukker op, og som passer til éns formål. Dette er en manøvre, der ikke tager mange sekunder, men downloader man ét af dem, og lægger det op på enten sin egen, eller sin virksomheds hjemmeside, er det at man skal passe på.

Man kan nemlig ikke være sikker på at tilfældige billeder, som man finder på internettet, er tilladte at bruge, som man finder det passende. De kan nemlig være beskyttet af ophavsrettigheder, som ejeren af billedet råder over.

Derfor kan man komme til at skulle betale store bøder til ejeren, hvis man lægger tilfældige billeder, man har fundet online, op på sin egen, eller sin virksomheds hjemmeside.

Ejeren af et billede, der ligger på internettet, kan meget nemt tjekke om hans billeder er blevet brugt uden hans tilladelse, så det er ikke en god idé at tage chancen.

Meget sikrere at bruge en stockfoto tjeneste

Stockbilleder er billeder, der findes på en stockbillede tjeneste, og som man kan købe rettigheden til at bruge som man vil. Hvis man har brug for billeder til sit website eller lignende, er det en god idé at købe billeder til hjemmeside fra en stockfoto tjeneste som fx pepbercorn.dk.

På denne måde er man sikker på at man har tilladelse til at bruge billedet, og man risikerer ikke at få en bøde for at have brugt billeder, som man ikke havde lov til at bruge.

Pepbercorn.dk – Stockbillede tjeneste

Fotografen Erik Refner er idémanden bag den danske stockbillede tjeneste ‘pepbercorn.dk’, som kom online den 1. november 2020.

Erik Refner er et velkendt navn indenfor fotobranchen, og har vundet forskellige fornemme priser. Blandt andet vandt han i 2002 World Press Photo prisen, i 2003 blev han årets pressefotograf i Danmark, og i 2008 vandt han Cavling prisen, som er Danmarks mest prestigefyldte journalistpris.

Stockbillede tjenesten pepbercorn.dk, fungerer på den måde at man betaler for hvert billede, man vil bruge, og derfor binder man sig ikke til noget løbende abonnement. Alle billeder er opdelt i overordnede kategorier, som gør det hurtigt at finde frem til de billeder, man skal bruge.

Det er professionelle fotografer, der har taget alle billeder på tjenesten, derfor kan man være 100% sikker på at kvaliteten er i top.